Jeg vidste ærlig talt ikke hvordan jeg lige skulle bære mig ad med den, men havde en ide om at den skulle indgå i min pizza! Jeg fik den skåret op, men syntes den var meget hård, så endte med at koge den lidt, inden jeg brugte den og det var perfekt! :) Nå men, i vil jo nok gerne have opskriften, så here it is:)
Ingredienser:
Bund:
1/2 butternut squash (ca. 450 g)
100 g. Æggehvider
40 g. Boghvedemel
30 g. Kokosfibermel
15 g. Quinoa flager (malet til mel)- her kan også bruges hvedeklid eller havregryn :)
Salt, peber og oregano
Tomat sovs:
1 ds. Øko hakkede tomater
1 lille løg
2 små gulerødder
1 spsk. Olie
Salt og peber
Fyld:
150 g. Skinke strimler
150 g. Cheasy revet ost 10 %
Fremgangsmåde:
Bund:
Fjern kernehuset fra den halve butternut squash med en spiseske, skræld den derefter. Skær den i små tern og kog den i noget vand i ca. 5 min. Når det har kogt puttes det over i en foodprocessor/blender og blendes til en pure. Æggehvider og resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blendes sammen til en tyk masse.
Fordel massen på en brændepande med bagepapir med en dejskraber... Den skal være ca. 1/2-1 cm. Tyk. Bages i en forvarmet ovn på 165 grader i 15-20 min.
Tomatsovs:
Imens bunden er i ovnen kan du lave tomatsovsen. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Løget pilles og skæres i små tern, og gulerødder, løg, de hakkede tomater, olie, salt og peber blendes sammen til en lækker tomatsovs.
Når bunden er færdigbagt, tages den ud af ovnen og tomatsovs, ost og skinke fyldes på. Så sættes den tilbage i ovnen og bages på 200 grader i ca. 15 min.
Og vurla!! Så er der lækker sund pizza!
Pizzaen indeholder kun 95 kcal pr. 100 g.
Bon Appetite! :D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar