torsdag den 13. februar 2014

kokosbrød :)

Jeg undskylder fraværet... Jeg har ikke fået lavet så meget mad, da jeg har haft smerter efter min tandoperation!
Har i hørt om kokosmel??? ... Og nu mener jeg ikke de flager man ruller havregrynskugler i, men helt fint kokosmel, som man kan bruge til b.la. Bagning? Nå, men det skulle altså prøves, da det har et højt protein -og kostfiberindhold, men er meget lav på kulhydrater. Så jeg har i dag givet i kast med at afprøve det.
Fordi det er affedtet kokosmel, suger det rigtig meget væske, så der skal bruges enten mindre mel eller mere væske, hvilket godt kan være lidt svært at regne ud i forhold til mængderne, men man må bare prøve sig frem :) 
Jeg har prøvet forskellige brød før, som skulle være lav på kulhydrater, men så er der en delens masse æg i, og undskyld mig... Men jeg kan simpelthen ikke fordrage når mit brød smager af æg!! Så hellere undvære! ... Nå, men tilbage til kokosmelet;) Jeg brugte melet til at afløse hvedemelet, som man ikke helt kan undvære, fordi det alligevel gør at ens fuldkornsbrød ikke bliver helt tørt og hårdt... Og må sige at jeg er begejstret... Brødet hævede ikke rigtigt, men det blev bare super lækkert!!! 
Kokosmelet jeg brugte hedder kokosfibermel fra urtekram og jeg købte det i Bilka... Det var en del billigere end alt det adet jeg har kigget på. 24 kr. For 280 g.... Ja jeg ved godt det lyder dyrt, men fordi det suger så meget, bruges der også mindre af det :) 
Der er 19 g. Protein i pr. 100 g., 42 g. Kostfibre pr. 100 g. Og kun 21 g. Kulhydrater pr. 100 g. 

Ingredienser:
25 g. Økologisk gær (kan undværes, da brødet faktisk slet ikke hævede)
2,5 dl. Sødmælksyoghurt (naturel)
1,5 dl. Vand
1/2 spsk salt
1 spsk olie
90 g. Kokosfibermel
200 g. Grahamsmel
50 g. Hvedeklid 
50g. Fuldkornsrismel
Evt. Græskarkerner til at drysse over.

Fremgangsmåde:
Hvis der bruges gær, smuldres det i yoghurten og vandet. Derefter kommes salt og olie i, og resten af ingrediensers røres i. Jeg lod køkkenmaskinen ælte dejen i 15 min., men har man ikke sådan en, skal det æltes godt i hånden... Vil sige min. 5 min. - det er med til at give brødet en lækker blød struktur når det er bagt:) 
Dejen hældes over i en stor brødform og drysses med græskarkerner, hvis dette ønskes. Bages i ovnen på 200 grader i 30 min. 
I dette brød er der 170 kcal. Pr. 100 g. Og det mætter virkelig meget pga.  Det høje indhold af både protein og kostfibre. Jeg smurte mig to skiver til eftermiddag, men kunne kun spise en :O 

Håber brødet falder i jeres smag :) God fornøjelse :) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar