søndag den 23. februar 2014

Sund cheese cake med bærsovs (uden hvedemel)

Jeg undskylder mit sene indlæg... Jeg har haft en del opgaver, som lige skulle laves :) Men her er den som lovet! 
Jeg lavede en cheese cake med bærsovs til min mors fødselsdag, som indeholdt mindre kalorier end i bananer... Og den blev da også okay, men jeg skal lige have brygget lidt videre på bunden, da jeg ikke syntes at smagen var helt optimal, men ellers et godt bud på en sund kage af slagsen :) 

Ingredienser:
Bund:
20 g. Lætta smør
30 g. Peanutbutter chrunchy 
160 g. Æggehvider
55 g. Kokosfibermel
55 g. Fuldkornsrismel
10 g. Hvedeklid
3 spsk. Sukrin

Fremgangsmåde:
Smøret og peanutbutteren smeltes i en lille gryde. Alle ingredienser blandes sammen og trykkes ud i en smurt springform/tærteform... Den skal ikke op ad kanterne. Bages i en forvarmet ovn på 175-200 grader i ca. 10 min. 

Fyld:
300 g. Kvark
100 g. Græsk yoghurt 2 % 
4 spsk. Sukrin
130 g. Æggehvider
Kornene fra 1/2 vaniljestang 

Fremgangsmåde:
Det hele blendes sammen til en tyk masse og hældes over bunden. Bages i ovnen på 160 grader i 25-30 grader. Kagen må godt stadig boble lidt når den tages ud :) 


Bærsovs:
300 g. Bærsymfoni (frost) 
30 g. Sukrin 

Fremgangsmåde:
De frosne bær kommes i en gryde med lidt vand i bunden. Sukrinen hældes i og det hele koges i ca. 15 min. Bærerne blendes med en stavblender og hældes over kagen, når den er kølet lidt af. 
Kagen er bedst når den har stået på køl natten over :) 
God fornøjelse :) 


Jeg lavede nogle flag og et tillykke af smeltet chokolade, som jeg kølede af og satte på kagen som pynt :) 


Cheese caken indeholder 95 kcal pr. 100 gram. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar