onsdag den 26. februar 2014

Fuldkorns snack boller med hasselnødder og rosiner.

Uhm de her boller blev bare super lækre!! Hvor er det bare fedt, når ens ideer bliver en succes! :) 
Har lavet bollerne små, fordi det skulle være en snack... Sådan en man lige snupper der på eftermiddagen, hvor den lille sult melder sig... Også fordi de er lidt tunge i det pga. Nødder og rosiner, men gode det blev de altså!!!! :D 
Disse er lavet med "almindeligt" mel, for brød bliver altså bare det bedre, når det er lavet af rigtig mel;) 


Ingredienser: ca. 20 stk. 
25 g. Gær
3,5 dl. Minimælk
1 tsk. Salt 
1-2 spsk akacie honning (eller andet honning)
50 g. Hasselnødder
75 g. Rosiner 
20g hvedeklid
80 g. Rugmel
200 g. Grahamsmel
200 g. Hvedemel 

Fremgangsmåde:
Lun mælken i en gryde og hæld det over i en skål. Opløs gæren i mælken og kom salt, honning, hasselnødder og rosiner i - rør lidt rundt. Kom resten af ingredienser i og ælt dejen på en røremaskine i 15 min. - har man ikke sådan en, vil jeg anbefale at man ælter dejen ved håndkraft i 5-10 min. Det giver den bedste konsistens når brødet er bagt :)  
Lav 20 små boller (de hæver i ovnen) og kom dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. - jeg lavede mine lidt aflange :) 

Bollerne inden de kom ind i ovnen.

- disse boller er også rigtig gode til børnene - en lille sød snack, som alligevel er rigtig sund :) 

Rigtig god fornøjelse og god aften derude! :) 

Bollerne indeholder 95 kcal pr. Bolle (ca. 40 g.) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar