Har lavet bollerne små, fordi det skulle være en snack... Sådan en man lige snupper der på eftermiddagen, hvor den lille sult melder sig... Også fordi de er lidt tunge i det pga. Nødder og rosiner, men gode det blev de altså!!!! :D
Disse er lavet med "almindeligt" mel, for brød bliver altså bare det bedre, når det er lavet af rigtig mel;)
Ingredienser: ca. 20 stk.
25 g. Gær
3,5 dl. Minimælk
1 tsk. Salt
1-2 spsk akacie honning (eller andet honning)
50 g. Hasselnødder
75 g. Rosiner
20g hvedeklid
80 g. Rugmel
200 g. Grahamsmel
200 g. Hvedemel
Fremgangsmåde:
Lun mælken i en gryde og hæld det over i en skål. Opløs gæren i mælken og kom salt, honning, hasselnødder og rosiner i - rør lidt rundt. Kom resten af ingredienser i og ælt dejen på en røremaskine i 15 min. - har man ikke sådan en, vil jeg anbefale at man ælter dejen ved håndkraft i 5-10 min. Det giver den bedste konsistens når brødet er bagt :)
Lav 20 små boller (de hæver i ovnen) og kom dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. - jeg lavede mine lidt aflange :)
- disse boller er også rigtig gode til børnene - en lille sød snack, som alligevel er rigtig sund :)
Rigtig god fornøjelse og god aften derude! :)
Bollerne indeholder 95 kcal pr. Bolle (ca. 40 g.)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar